Правові засади регулювання державної гендерної політики в Україні - Перевалова, Л. В.; Гаряєва, Г. М. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2021)
У статті проведено дослідження державної політики України в сфері гендерної рівності. Проаналізовано міжнародні норми та діюче українське законодавство в сфері забезпечення рівності прав чоловіків і жінок, ліквідації всіх форм дискримінації щодо жінок, протидії домашньому насильству. Автори розглядають як позитивні, так і негативні сторони державної гендерної політики; обґрунтовують необхідність подальшого вдосконалення діючого законодавства, приведення його у відповідність до міжнародних правових стандартів. // The article conducted research on state policy in the field of gender equality. International norms and current Ukrainian legislation in ensuring equality of rights of men and women, eliminating all forms of discrimination against women, counteracting domestic violence are analyzed. The authors consider both positive and negative aspects of state gender policy; We substantiate the need to further improve the current legislation, bringing it into line with international legal standards.
Keywords: гендерна рівність; гендерна політика; права жінок; дискримінація; насильство; gender equality; gender politics; women's rights; discrimination; violence