Забезпечення реалізації кластерної політики для стимулювання інноваційного процесу в умовах невизначеності воєнного стану - Внукова, Н. М. (Книжкове видавництво ФОП Вишемирський В.С., 2024)
Дослідження присвячено реалізації кластерної політики як пріоритетного напряму інноваційного розвитку в ЄС . Саме інноваційна складова відіграє основну роль у формуванні кластерів і забезпеченні їх формування і розширення. Мета – визначити загальні засади забезпечення реалізації кластерної політики у стимулюванні інноваційного процесу під час воєнного стану. Розглянуте завдання свідчить про нагальну необхідність розробки заходів для суттєвого просування змін і додаткового державного регулюючого втручання до впровадження європейських підходів з реалізації кластерної політики, що позитивно вплине на стан інноваційного процесу. The research is dedicated to the implementation of cluster policy as a priority direction of innovation development in the EU. The innovative component plays a key role in the formation of clusters and ensuring their development and expansion. The aim is to determine the general principles of ensuring the implementation of cluster policy in stimulating the innovation process during martial law. The examined task highlights the urgent need to develop measures for significant promotion of changes and additional state regulatory intervention in the implementation of European approaches to cluster policy, which will positively impact the state of the innovation process.
Keywords: інноваційна політика; кластер; воєнний стан; стимули; innovation policy; cluster; martial law; incentives