Огляд сучасних підходів управління чергами на маршрутизаторах інфокомунікаційних мереж - Савченко, Р. О.; Шестопалов, С. С. (Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2025)
Запит на сучасні механізми управління чергами (планування, запобігання перевантаженню, управління перевантаженням, розподіл ресурсів) є очевидним у різних типах мереж, як показано в дослідженнях [1–3]. Зокрема, проблеми, пов’язані з оптимальним розподілом ресурсів і гарантіями щодо рівня якості обслуговування, є критичними не тільки в телекомунікаційних мережах загального призначення, але й в промислових рішеннях Інтернету речей, мережах, що залежать від конкретного апаратного та програмного забезпечення, супутниковому зв’язку, мережах безпілотних літальних апаратів та інфраструктурах, що вимагають ієрархічної архітектури маршрутизаторів
Keywords: маршрутизатор; управління чергами; Traffic Engineering Queues