Реалізація корпоративних прав міноритарних акціонерів - Шестакова, Д. Р. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2015)
У статті досліджуються правові питання визначення статусу, обсягу повноважень акціонерів, їх поділ на міноритарних акціонерів та мажоритарних акціонерів, порівняння цих груп у контексті наданих прав та обов’язків і механізмів захисту інтересів акціонерів. // The article investigates the legal issues of determination of the status, volume of powers of shareholders, their division into minority shareholders and majority shareholders, comparing these groups in the context of the rights and obligations and mechanisms for protecting shareholders' interests.
Keywords: права акціонерів; мажоритарний акціонер; міноритарний акціонер; викуп акцій на вимогу; обов’язковий викуп акцій; shareholders' rights; majority shareholder; minority shareholder; purchase of shares on demand; mandatory redemption of shares