Деякі еколого-правові аспекти забезпечення сталого розвитку України - Гетьман, А. П.; Анісімова, Г. В. (Право, 2017)
Стаття присвячена науково-теоретичному і практичному аналізу проблем, які виникли у зв’язку з прийняттям Стратегії сталого розвитку України, у контексті юридичного забезпечення еколого-правових відносин, удосконалення їх регулювання під впливом євроінтеграційних процесів. Проаналізовано положення чинного екологічного законодавства, розглянуто дискусійні питання щодо формування юридичних засад сталого екологічного розвитку держави. На основі зроблених висновків визначені напрями та надані пропозиції щодо внесення змін до національного екологічного законодавства. // The article is devoted to the scientific and theoretical and practical analysis of the problems that arose in connection with the adoption of the Sustainable Development Strategy of Ukraine, in the context of legal support of ecological and legal relations, improving their regulation under the influence of European integration processes. The provisions of the current environmental legislation are analyzed, discussed discussion issues regarding the formation of legal principles of sustainable environmental development of the state. Based on the conclusions made, directions are identified and provided proposals for amendments to national environmental legislation.
Keywords: екологічні правовідносини; сталий розвиток; забезпечення екологічної безпеки; державна екологічна політика; environmental legal relationships; sustainable development; environmental safety; state environmental policy