Дослідження нейронних мереж в задачі тривимірної реконструкції - Божченко, О. В. (My University, 2020)
У данній атестаційній роботі розглядається рішення задачі тривимірної реконструкції об’єкту з одного зображення за допомогою технологій штучного інтелекту, а саме згорткових та автоасоціативних нейронних мереж. Суть задачі полягає в відтворенні тривимірної моделі об’єкту, зображенного на рисунку, маючи лише одне таке його зображення. Для вирішення поставленої задачі було проаналізовано математичну модель задачі, розглянуто існуючи методи для тривимірної реконструкції із застосуванням нейронних мереж, проаналізовано їх переваги і недоліки, а також проаналізовано відповідну літературу та електронні ресурси.
Keywords: автоенкодер; глибоке навчання; згорткові нейронні мережі; тривимірна реконструкція; keras; python