Дослідження методів генерації практичних навчальних завдань на основі різних рівнів складності - Малікін, Д. Є. (My University, 2022)
Обʼєктом дослідження є вплив динамічних практичних завдань з різним рівнем складності на результат засвоєння знань. Метою роботи є дослідження методів та алгоритмів генерації завдань на базі різних рівнів складності. Методи дослідження базуються на обчисленні метрик, оцінці складності практичних завдань та порівнянні методів кластеризації отриманих наборів завдань для їх розподілу за рівнями складності. У результаті роботи запропоновано алгоритм, що створює набори завдань, використовуючи кластеризацію для їх розподілу за рівнями складності. Також алгоритм може бути модифікований у подальшому для використання у різних сферах навчання.
Keywords: e-learning; big data; кластеризація; генерація; рівень складності