Розробка методу компресії відеозображення для підвищення якісних характеристик відеопотоку - Шевченко, В. А. (My University, 2019)
Розглянуто загальні методи кодування відеозображень та їх класифікацію. Проведено аналіз алгоритму обробки відеопотоку за технологією MPEG та технології кодування сімейства JPEG. Виявлено недоліки статистичних кодів у зв'язку з чим запропоновано використання блокового поліадичного кодування. Розроблено метод компресії та декомпресії відеопотоку на основі передбачених кадрів. Проведено оцінку розробленого методу по часовій характеристиці, що дозволяє говорити про ефективність запропонованого методу.
Keywords: відеопоток; відеозображення; обробка відеопотоку; технологія MPEG