Інформаційний чат-бот для здорового харчування - Коваленко, А. В. (My University, 2024)
Об’єкт дослідження – процес створення та впровадження інформаційного чат-бота для здорового харчування. Предмет дослідження – функціональність, ефективність та результативність інформаційного чат-бота для користувачів у досягненні та підтримці здоров’я через правильну харчову поведінку. Мета роботи – розробка та оцінка ефективності інформаційного чат бота для здорового харчування на основі дослідження проблем порушення харчової поведінки та його патологічних наслідків для здоров’я людини. Методи дослідження – теоретичний метод комплексного та компаративного аналізу предметної галузі, метод узагальнення та систематизації; експериментальний метод моделювання й розробки чат бота з подальшим тестуванням та опитуванням користувачів. Результати дослідження базуються на узагальненні наявних даних щодо вирішення проблем здорового харчування та порушення харчової поведінки, а також місця й ролі інформаційних чат-ботів серед підходів та інструментів, які використовуються для підтримки здорового способу життя. Новизна дослідження полягає в систематизації та застосуванні сучасних методів програмування та штучного інтелекту для створення інформаційного чат-бота, спрямованого на індивідуальне використання залежно від фізичних та психологічних особливостей людини, що надає нові можливості для індивідуалізованої підтримки користувачів.
Keywords: здорове харчування; інформаційний чат-бот; харчова поведінка