Метод формування заявок природною мовою на основі вдосконаленої моделі BERT - Левикін, В. М.; Діденко, Д. О.; Альошкін, О. А. (ХНУРЕ, 2024)
Розглянуто основні особливості формування заявки на отримання послуги як однієї з важливих задач сучасних систем управління послугами. Проведено аналіз сучасних інформаційних систем і технологій, визначено переваги і недоліки існуючих моделей і методів, які використовуються для вирішення цієї задачі. Розроблено комбінований метод формування заявок на отримання послуги, в якому поєднуються особливості моделі BERT, простіших методів машинного навчання та байєсівської класифікації. Розглянуто особливості програмної реалізації та апробації розробленого методу на прикладі вирішення задачі формування і обробки заявок на оренду автомобілів.
Keywords: управління послугами; формування заявки