Спосіб передачі інформації - UA83375 - Обод, І. І.; Свид, І. В.; Горюшкіна, А. Е. (ХНУРЕ, 2013)
Спосіб передачі інформації, який полягає в тому, що випромінюють станцією, що передає, запит на передачу, котрий приймають станцією, що приймає, вимірюють станцією, що приймає, за допомогою фазованої антенної решітки, просторове положення станції, котра випроменила запит на передачу, формують за допомогою фазованої антенної решітки у напрямку цієї станції вузьку діаграму спрямованості, випромінюють станцією, що приймає, дозвіл на передачу, котрий приймають станцією, що передає, формують та випромінюють інформаційний пакет станцією, що передає, котрий приймають станцією, що приймає, декодують інформацію та випромінюють станцією, що приймає, підтвердження прийому інформації, який відрізняється тим, що як сигнал запиту та дозволу на передачу використають ортогональні сигнали відносно інформаційних сигналів, а на станції, що передає, інформаційний пакет формують на основі ортогонального частотного ущільнення.
Keywords: канал обміну; сигнал/шум