Особливості державного регулювання національної інноваційної системи - Подрез-Ряполова, І. В.; Зюкіна, П. В. (НДІ ПЗІР НАПрНУ, 2019)
У роботі розглянуто питання сучасного стану формування національної інноваційної системи. Визначено місце економіки України в міжнародному інноваційному просторі та необхідність поглиблення інтеграційних процесів. На основі системного аналізу законодавчої бази окреслено суб’єктів інноваційної інфраструктури, висунуто пропозицію перегляду нормативного масиву шляхом кодифікації та забезпечення розвитку інноваційних структур. // The article considers the current situation in the formation of the national innovation system. The place of the Ukrainian economy in the international innovation environment is identified and need for the development of integration process Based on a systematic analyses of the legislation, the subjects of the innovation structure are identified and a proposal is made to revise the regulatory framework by codifying and ensuring the development of innovative structure.
Keywords: національна інноваційна система; інноваційний розвиток; стартап; national innovation system; innovative development; startup