Дослідження методів забезпечення відмовостійкості засобами маршрутизації в інфокомунікаційних мережах - Недоступ, Д. М.; Персіков, М. А. (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2024)
Досліджено сучасні підходи, моделі, методи та алгоритми, за допомогою яких вирішується проблема забезпечення відмовостійкості інфокомунікаційних мереж. Особливу увагу приділено методам відмовостійкої маршрутизації як ефективним засобам забезпечення стійкості мереж до внутрішніх і зовнішніх факторів. Розв’язано задачу відмовостійкої маршрутизації на основі математичних потокових моделей швидкої перемаршрутизації з використанням схем резервування каналу та вузла. Проведено дослідження та порівняльний аналіз побудови маршрутних рішень для основного та резервного шляхів за умови багатошляхової стратегії маршрутизації та різних метрик по аналогії з протоколами RIP та OSPF.
Research of fault-tolerance methods by routing means in infocommunication networks
Keywords: інфокомунікаційна мережа; відмовостійкість; маршрутизація