Розробка мобільного застосунку для конвертування медіафайлів - Попов, В. В. (My University, 2025)
Об’єктом роботи є процес конвертування медіафайлів різних форматів на мобільних пристроях Android з використанням нативних API. Метою роботи є розробка мобільного застосунку для конвертування медіафайлів між популярними форматами, який забезпечуватиме ефективну обробку відео (MP4, AVI, MKV, WebM), аудіо (MP3, AAC, WAV) та зображень (JPEG, PNG, WebP, BMP) без підключення до Інтернету. Використано сучасні технології розробки Android-застосунків: архітектурний шаблон MVVM, Kotlin Coroutines для асинхронної обробки, Media3 Transformer для відеоконвертування, MediaCodec API для аудіообробки та BitmapFactory для роботи із зображеннями. У результаті роботи створено повнофункціональний застосунок, який підтримує пакетне конвертування файлів з адаптивними налаштуваннями якості, автоматичним управлінням ресурсами та інтуїтивним користувацьким інтерфейсом на основі Material Design 3.
Keywords: конвертування медіафайлів; обробка медіа; аудіо; відео зображення