Правова природа документарних форм міжнародних розрахунків та їх використання в Україні - Товкун, І. М.; Менькова, Л. С. (НДІ ПЗІР НАПрН Україна, 2021)
Стаття присвячена висвітленню правової природи документарних форм розрахунків, що використовуються в зовнішньоекономічних відносинах. У статті розглянуто переваги і недоліки таких документарних форм розрахунків як акредитив та інкасо, здійснено порівняльний аналіз даних розрахунків між собою, а також проаналізовано законодавство та проблематика використання даних форм українськими суб’єктами зовнішньоекономічного господарювання. // The article is devoted to the coverage of the legal nature of documentary forms of calculations used in foreign economic relations. The article deals with the advantages and disadvantages of such documentary forms of settlements as a letter of credit and collection, a comparative analysis of data calculations among themselves, and also analyzes the legislation and issues of use of these forms of Ukrainian entities of foreign economic management.
Keywords: документарні форми розрахунків; інкасо; акредитив; банківські установи; платежі; суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності; documentary forms of calculations; collection; letter of credit; banking institutions; payments; subjects of foreign economic activity