Інформаційна система обробки даних з безпровідної мережі - Готра, Г. І. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є створення функціональної інформаційної системи, яка забезпечує обробку та візуалізацію даних, отриманих з безпровідної мережі, з використанням програмних засобів Matlab і Google Colab. У ході виконання кваліфікаційної роботи розроблено та реалізовано інформаційну систему обробки даних з безпровідної сенсорної мережі, яка функціонує на базі двох комплементарних середовищ: Matlab та Google Colab. Архітектура системи побудована з урахуванням функціонального розмежування: Matlab відповідає за моделювання даних, первинну обробку та базову візуалізацію, тоді як Google Colab реалізує розширену інтелектуальну аналітику, включаючи кореляційний аналіз, виявлення аномалій, спектральну декомпозицію та трендову оцінку. Отримані результати підтверджують працездатність розробленої інформаційної системи, її здатність адаптуватися до різних джерел даних, виявляти ключові закономірності та забезпечувати основу для подальшого розширення з метою прогнозування, автоматичного моніторингу або інтеграції в складніші IoT-інфраструктури. Розділення обробки між Matlab та Colab дозволило поєднати інженерну точність із гнучкістю машинного аналізу.
Information System for Processing Data from a Wireless Network
Keywords: сенсорні дані; обробка сигналів; виявлення аномалій; спектральний аналіз; температурні дані