Оцінка завадостійкості методів класифікації зображень на основі хешування даних - Гема, О. Г. (ТОВ «УКРЛОГОС Груп», 2025)
У сучасних системах комп’ютерного зору одним із ключових напрямів є класифікація зображень з використанням структурних методів на підставі опису у формі множини дескрипторів ключових точок. Такі дескриптори відображають структурні та просторові властивості зображення, що дозволяє ефективно розпізнавати об’єкти незалежно від їхнього положення, масштабу або часткових спотворень. Проте надійність такої класифікації значною мірою залежить від їхньої стійкості до шумів, які можуть виникати через недосконалість сенсорів, зміни освітлення або втрати даних під час передавання. Тому дослідження впливу шуму на ефективність алгоритмів класифікації є важливою складовою аналізу їхньої практичної придатності.
Keywords: комп'ютерний зір; хешування даних; завадостійкість