Розроблення розподіленої системи керування засобами відеоспостереження інтегрованого виробництва - Мілько, Д. В. (My University, 2023)
Об'єкт дослідження – процес відстеження об’єктів у реальному часі. Мета роботи – проектування програмної системи відеоспостереження із використанням комп’ютерного зору. Метод дослідження – проведення експериментів із моделями з використанням систем комп’ютерного зору та машинного навчання. Предмет дослідження – використання моделей нейронних мереж для виявлення об’єктів. Використані технічні та програмні засоби – середовище для розробки додатків на Python PyCharm 2021.2, бібліотека комп’ютерного зору OpenCV, бібліотека машинного навчання TensorFlow, бібліотека DroneKit, бібліотека NRF24, сервіс Google Colaboratory Pro. У ході виконання роботи, було навчено модель нейронної мережі виявлення об’єктів. Розроблено програмне забезпечення системи відеоспостереження та управління польотним контролером серії ArduPilot. Реалізовано програмний код, який надає користувачу можливість відслідковувати та виявляти об’єкті у зоні огляду камери, розраховувати відстань до об’єктів та координати об’єкту, контролювати польотний контролер БПЛА.
Keywords: відеоспостереження; комп’ютерний зір; бібліотека комп’ютерного зору; відстеження об’єктів у реальному часі; бібліотека машинного навчання; БПЛА