Моделювання процесу гуманітарного розмінування із застосуванням роботехнічних комплексів військового призначення - Бондаренко А. О. (My University, 2022)
Мета роботи – удосконалення важливих показників та ефективності процесу системи гуманітарного розмінування за рахунок використання роботехнічних комплексів військового призначення. Об’єкт дослідження – процес гуманітарного розмінування на території України з використанням РКВП. Предмет дослідження – моделювання процесу гуманітарного розмінування із застосуванням роботехнічних комплексів військового призначення. Для моделювання системи процесу гуманітарного розмінування із використанням роботехнічних комплексів військового призначення було проаналізовано технічне завдання, обрано та обґрунтовано програмно-апаратні засоби. Розроблено алгоритм процесу розмінування та взаємодії методів ідентифікації вибухонебезпечних предметів. Було проаналізовано вже існуючі роботехнічні комплекси що використовуються у процесі гуманітарного розмінування. Були досліджені різні види вибухових речовин, методи їх пошуку та ідентифікації. Моделювання процесу гуманітарного розмінування із застосуванням роботехнічних комплексів військового призначення є актуальною науково- технічною задачею. Основна сфера використання системи – робота на дистанції з небезпечними об’єктами, такими як міни, вибухівка, токсичні та радіоактивні об’єкти тощо.
Keywords: вибухонебезпечні предмети; роботехнічний комплекс війскового призначення; ідентифікація об'єктів; гуманітарне розмінування