Алгоритми проходження контуру на кріомікроскопічних зображень - Самохін, Ю. В. (ХНУРЕ, 2023)
У цій роботі йдеться про алгоритми обходу контурів, розроблені сучасні методи обробки зображень для автоматизованого аналізу мікропрепаратів, але вони не враховують специфіку аналізу зображень клітин при виконанні відповідних кріопротоколів. А вивчення клітин і процесу їх кріоконсервації є дуже актуальною темою сучасної репаративної медицини. Таким чином, розробка та дослідження нових методів і засобів кріомікроскопічного аналізу зображень є вимогливим і актуальним завданням
Keywords: обробка зображень, кріопротоколи, контури