Європейський досвід та рекомендації щодо регулювання ринків фінансових послуг в Україні - Шовкопляс, Г. М. (Publishing House “ACCESS PRESS”, 2020)
Наявність розвинутого ринку фінансових послуг є однією із важливіших ознак сучасної ринкової економіки. Тому, ефективне регулювання ринку фінансових послуг є однією із передумов забезпечення надійної та стабільної економічної ситуації кожної країни. В Україні модель регулювання ринків фінансових послуг ще перебуває на етапі становлення, а ті структури, що вже створено та функціонують, потребують додаткових важелів для забезпечення інституційної, операційної та фінансової незалежності.
Keywords: ринок фінансових послуг; фінансова установа