Розроблення технічного засобу для автоматичної візуалізації стану робота-промоутера - Бєлий, Я. В. (My University, 2025)
Об’єкт розробки – процес візуального інформування користувача про поточний стан системи керування роботом-промоутером. Предмет розробки – технічні та програмні засоби автоматичної візуалізації станів роботизовано системи в режимі реального часу. Мета роботи – візуалізація стану робота-промоутера під час його взаємодії з користувачем шляхом розроблення технічного засобу. У межах роботи розроблено прототип робота-промоутера на базі Raspberry Pi, здатного до базової взаємодії з користувачем за допомогою зору, голосу та рухів. Визначено вимоги до системи, спроектовано конструкцію пристрою, підібрано необхідні апаратні компоненти та реалізовано апаратну частину. Розроблено програмне забезпечення для обробки зображень, розпізнавання мовлення, керування сервоприводами робота. Система доповнена веб-інтерфейсом для налаштування і керування. Проведено базове дослідження стійкості системи керування рухами з використанням Прегулятора. Результатом стала функціональна демонстраційна платформа, придатна для подальшого розвитку в галузі сервісної робототехніки. Проект сприяє реалізації цілей сталого розвитку України: – ціль 4 – якісна освіта (практична підготовка ІТ-фахівців); – ціль 9 – індустріалізація та інновації (розробка інтелектуальної системи); – ціль 12 – раціональне виробництво (енергоефективність, модульність).
Keywords: керування роботом-промоутером; Прегулятор; керування рухами; керування рухами; керування рухами