Реформування місцевого самоврядування – шлях подолання проблем публічної влади в Україні - Мельников, О. Ф.; Кононенко, М. М. (Вид-во Асоціації докторів наук з державного управління, 2010)
У сучасному суспільстві назріла необхідність переходу до нового типу економічного зростання. Генерувати якісні зрушення як з метою виробництва, так і в самому виробництві може тільки людина. У зв’язку з цим на перше місце в системі факторів економічного зростання виходять проблеми соціально-трудових відносин у най- ширшому розумінні, які саме і є предметом соціальної взаємодії; це – ефективне управління працею, загальноосвітня й професійна підготовка та безперервний розвиток економічно активного населення, мотивація праці, гідна людини якість життя.
Keywords: економічне зростання; соціально-трудові відносини; ефективне управління працею