Дослідження зміни аеродинамічного носового опору при дії одоривекторів - Носова, Я. В.; Шушляпіна, Н. О.; Аврунін, О. О.; Худаєва, С. А. (НТУ «ХПІ», 2022)
Авторами пропонується підхід, який дозволяє за рахунок використання методів риноманометрії оцінити зміни носового опору при дії різних одоривекторів певних концентрацій. При цьому в дихальному тракті риноманометра розміщується контейнер з одоривектором а пацієнт виконує дихальні маневри і при цьому виконується фактично – ринорезистометрія – дослідження аеродинамічного носового опору у кожній момент часу.
Keywords: носовий опір; одоривектор; риноманометрія