Адаптивне управління зоною обслуговування рухомих інформаційно-комунікаційних систем - Обод, І. І.; Черних, О. П.; Мальцев, О. С.; Майстренко, Г. В. (Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка, 2016)
У статті, на підставі аналізу енергетики радіолінії рухомих інформаційно-комунікаційних систем за умов поширення сигналу в залежності від складного виду забудов показано, що використання широкосмугових радіосигналів дозволяє адаптивно управляти зоною обслуговування рухомих інформаційно-комунікаційних систем, вибираючи необхідну базу радіосигналу, що дозволяє підвищити завадозахищеність розглянутих систем.
Keywords: система спостереження; радіолокація; адаптивна система; інформаційно-комунікаційна система