Правовий менталітет як складова правосвідомості: особливості становлення та розвитку в Україні - Черкас, М. Є. (Право, 2018)
У статті розглянуто основні підходи до визначення категорії «менталітет». Досліджено правову природу та зміст поняття «правовий менталітет» із виділенням основних ознак останнього, а також проаналізовані особливості українського правового менталітету, співвідношення правового менталітету та правосвідомості. // The article considers the main approaches to defining the category of "mentality". The legal nature and content of the concept of "legal mentality" with the selection of the main features of the latter, as well as the features of the Ukrainian legal mentality, the relationship between the legal mentality and legal awareness.
Keywords: правовий менталітет; правова культура; ознаки правового менталітету; правосвідомость; правова ідеологія; legal mentality; legal culture; signs of legal mentality; legal consciousness; legal ideology