Аналіз методів кодування при обробці відеозображень на кінцевих вузлах телекомунікаційної системи - Харченко, Н. А.; Шевченко, В. А. (ЧДТУ, 2019)
В доповіді наводяться результати досліджень з позицій можливостей забезпечення високих коефіцієнтів стиснення при внесенні помірних величин викривлення кадрів, та можливості забезпечення візуально прийнятної якості кодованого зображення. На основі виявлених закономірностей було визначено найбільш пріоритетні сфери застосування кожної з технологій. На базі дослідження алгоритму JPEG та його особливостей, запропоновано диференційний підхід до обробки кадрів, який передбачає розгляд кадру у виглядісукупності окремих блоків
Keywords: JPEG; фрактальні методи; стиснення відеоданих; кодування кадрів