Моніторинг стану системи економічної безпеки суб’єкту господарювання - Глущук, А. В. (My University, 2019)
Об’єктом дослідження є управління системою економічної безпеки суб’єкту господарювання. Метою роботи є аналіз теоретичних аспектів та розробка практичних рекомендацій щодо проведення моніторингу системи економічної безпеки суб’єкту господарювання. У роботі досліджено складові структури системи економічної безпеки суб’єкту господарювання, узагальнено існуючі методи оцінки її стану та роль, яку відіграє моніторинг. Розглянуті основні етапи моніторингу системи економічної безпеки. Виявлено та оцінено чинники зовнішнього середовища, що впливають на стан системи фінансово-економічної безпеки підприємства ТОВ «ТФ «Наталка». Проведено діагностику його організаційно-економічного стану. В результаті аналізу та розрахунків стану, запропоновані механізми моніторингу та управління економічною безпекою підприємства, що можуть бути використані на практиці для підвищення економічної ефективності його діяльності та формування стабільної системи економічної безпеки.
Keywords: економічна безпека; методи моніторигу; індикатори; моніторинг системи економічної безпеки; управління економічною безпекою