Правові аспекти процедури укладання кредитних договорів при споживчому кредитуванні банками - Ілюшенко, К. В. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2015)
У статті досліджено умови, що передують укладанню договорів споживчого кредитування банками, моделі розгляду заявок та прийняття рішень щодо надання коштів. Проаналізовано вітчизняне законодавство та умови кредитування провідних банків України. Виявлено суттєві недоліки правового регулювання в цій сфері. Зокрема, на сьогодні не існує імперативного переліку мінімальних умов надання кредиту. Визначено можливі варіанти усунення даних недоліків. // The article investigates conditions that precede the conclusion of consumer lending agreements by banks, models of consideration of applications and decision making. The domestic legislation and lending conditions of leading banks of Ukraine are analyzed. Significant disadvantages of legal regulation in this area are revealed. In particular, today there is no imperative list of minimum terms of loan. Possible options for eliminating disadvantages.
Keywords: споживчий кредит; кредитоспроможність; платоспроможність; скоринг; експрес-кредит; consumer loan; creditworthiness; solvency; scoring; express loan