Удосконалений радіоелектронний пристрій для тренувань у стендовій стрільбі - Карташов, В. М.; Сідоров, Г. І.; Колендовська, М. М.; Сергієнко, О. Ю.; Селезньов, І. С.; Солодов, В. Д.; Харченко, Д. М.; Гречко, А. В. (My University, 2020)
Удосконалений радіоелектронний пристрій для тренувань у стендовій стрільбі містить навчальну зброю зі спусковим механізмом, лазерний випромінювач, фільтр з кільцями різної прозорості, екран, приймальну матрицю, обчислювач координат влучення лазерного променя в мішень, два лічильники кількості імпульсів влучень, чотири цифрові індикатори, формувач імпульсів, блок керування, сигнальний світлодіод, суматор результатів, неспрямований інфрачервоний приймач, неспрямований інфрачервоний випромінювач, два акустичні імітатори звуків пострілів (умовного противника та особи, що тренується), а також пульт дистанційного керування, оптично підключений до входу блока керування. Спусковий механізм оснащеним контактом, який замикає електричне коло при натисканні на спусковий гачок. Лазерний випромінювач формує світлову пляму на екрані. Приймальна матриця містить чотири приймальні фотодіоди, до яких послідовно підключені відповідно чотири формувачі імпульсів і чотири вимірювачі амплітуд, підключені до обчислювача координат влучення лазерного променя в мішень.
Keywords: тренування; стрільба; навчальна зброя; радіоелектронний пристрій