Поняття високотехнологічної та наукоємної продукції як об’єктів правовідносин державного стимулювання розвитку та поставки - Чубенко, В. А. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2018)
У статті здійснення розмежування понять «наукоємної», «наукомісткої» та «високотехнологічної» продукції, проаналізовано положення чинного законодавства на предмет правової регламентації зазначених понять, а також досліджено доктринальні підходи. Окремо розглянуто зарубіжний досвід правової ідентифікації вказаних понять. // In the article, the release of the concepts of "science-intensive", "scientific-intensive" and "high-tech" products, analyzes the provisions of the current legislation for the legal regulation of these concepts, and doctrinal approaches were investigated. The foreign experience of legal identification of these concepts is considered separately.
Keywords: високотехнологічний; високотехнологічна продукція; наукоємний; наукоємна продукція; high-tech; high-tech products; science-intensive; science-intensive products