Дослідження методів розробки мультиплатформових додатків за допомогою мови, що ґрунтується на технології об'єктно орієнтованого програмування - Нєжнов, М. Є. (My University, 2020)
Мета роботи – розглянути основи та підходи побудови додатків, порівняти інструменти мультиплатформенної розробки та створити додаток для Android і Web. Розглянуто основні технології мультиплатформенної розробки, такі як: React Native, Flutter, Xamarin, Ionic, Kotlin Multiplatform. Проведено аналіз та порівняльна характеристика інструментів розробки. Розроблений мультиплатформенний додаток з використанням Android Studio і мови Kotlin.
Keywords: операційні системи; платформи android; kotlin; мультиплатформа; нативні додатки