Дослідження системи світлодіодного освітлення - Просяник, М. С. (My University, 2025)
Мета роботи – отримання оптимальної структури тонкоплівкового випромінюючого елемента системи освітлення з високою рівномірністю розподілу світлового потоку, на основі моделювання та розрахунку його характеристик. У роботі зроблено огляд світлодіодних систем випромінювання, вказані напрямки вдосконалення напівпровідникових освітлювачів. Наведено використання субхвильових елементів для поліпшення коефіцієнту виводу випромінювання зі структури назовні. Проведено розрахунки параметрів тонкоплівкового випромінювального елемента освітлювальної системи. Встановлено характер залежності оптичних характеристик випромінювального елемента від геометрічних розмірів шарів.
Keywords: наноструктура; органічний напівпровідник; освітлення; світлодіод