Аналіз та удосконалення методів обробки періодичних і випадкових сигналів в системах технічного зору - Матвієнко, Є. П. (My University, 2025)
У роботі проведено аналіз природи сигналів та завад у оптико-електронних системах. Розроблено алгоритм виявлення спектральних піків для автоматичного створення масок фільтрації. Спроектовано та навчено нейронну мережу для денойзингу зображень. Виконано програмну реалізацію гібридного конвеєра обробки мовою Python. Експериментально підтверджено перевагу розробленого методу над аналогами за метриками ПВСШ та ІСП.
Keywords: обробка сигналів; машинний зір; періодичні завади; випадковий шум; перетворення Фур'є; гібридна фільтрація; ПВСШ; ІСП