Дослідження доцільності використання аугментації тексту в системі машинного перекладу - Гаврашенко, А. О. (My University, 2022)
Об’єктом даного дослідження є автоматичний словник, який може бути використаний для перекладу та тлумачення сленгової або штучної лексики, як такої, що створюється на перетині декількох мов і має багато спільних (запозичених) за написанням і значенням слів із різних мов. Головною метою проекту є створення системи автоматичного перекладу слів та текстів із/на довільні мови, включаючи гібридні, штучні та сленгові мови за допомогою уже відомих словників інших мов. Для досягнення поставленої мети мають бути вирішені наступні задачі: реалізація можливості використання підготовленого словнику для перекладу; розширення словнику; створення нових словників на основі вже існуючих; розробка підходу та створення обернених словників; розробка підходу генерування нових словників за допомогю третіх мов.
Research on Expediency of Text Augmentation Use in Machine Translation System
Keywords: перекладач; словник; обробка тексту; аугментація