Адаптація митного законодавства України до системи спільного транзиту - Калюжна, М. В.; Остапенко, В. М. (ХНУМГ ім. О. М. Бекетова, 2022)
Визначено декілька переваг щодо приєднання України до Конвенції про процедуру спільного транзиту та використання системи NCTS. Узагальнено нормативно-правову базу спільного транзиту (NCTS). Зображено процес поміщення товару під процедуру спільного транзиту у митниці відправлення і завершення процедури спільного транзиту в митниці призначення. Розкрито питання гарантування при процедурі спільного транзиту, яке регулюється Конвенцією про процедуру спільного транзиту.
Keywords: митний контроль; спільний транзит; законодавство України