Роль розпізнавання образів та комп'ютерного зору в удосконаленні робототехнічних систем підтримки рішень - Лихо, Т. А. (ХНУРЕ, 2024)
У даному дослідженні розглянуто роль процесу розпізнавання образів та комп'ютерного зору в удосконаленні робототехнічних систем підтримки рішень. Проаналізовані основні алгоритми розпізнавання, такі як згорткові нейронні мережі, машини опорних векторів, SLAM та відстеження об'єктів. Також висвітлені сфери застосування комп'ютерного зору, призначення РСППР та сучасні проблеми, з якими вони стикаються. This study will examine role of image recognition and computer vision processes in improving decision support robotic systems. The main recognition algorithms such as convolutional neural networks, support vector machines, SLAM, and object tracking will be analyzed. The applications of computer vision, purpose of DSRS, and current challenges they face will also be highlighted.
The role of image recognition and computer vision in improving decision support robotic systems
Keywords: комп’ютерний зір; розпізнавання образів; робототехнічні системи; computer vision; підтримка рішень