Програмно-алгоритмічні методи оптимізації трафіку комп'ютерних мереж - Архирєєв, Р. С. (My University, 2020)
Метою атестаційної роботи є розробка моделей, алгоритмів та методів управління інформаційними потоками комп’ютерних мереж. У ході виконання атестаційної роботи проведено огляд теоретичних та практичних аспектів функціонування протоколів транспортного та мережевого рівнів моделі OSI, зроблено аналіз сучасних інструментальних засобів оцінювання ефективності існуючих мережевих протоколів, запропоновано метод управління чергами маршрутизаторів та проведено моделювання роботи алгоритмів AQM при різних мережевих параметрах.
Software and Algorithmic Methods for Optimizing Computer Network Traffic
Keywords: AQM; маршрутизатор; мрежевий рівень; транспортний рівень