Сучасні інтелектуальні технології функціональної медичної діагностики - Аврунін, О. Г.; Бодянський, Є. В.; Калашник, М. В.; Семенець, В. В.; Філатов, В. О. (ХНУРЕ, 2018)
Розглядаються інтелектуальні технології функціональної медичної діагностики. Наводяться основи інструментальних методів функціональних досліджень верхніх дихальних шляхів людини. Особлива увага приділяється сучасним методам обробки та інтелектуального аналізу результатів дослідження функції носового дихання. Обґрунтовуються принципи побудови апаратури та інформаційних систем функціональної діагностики порушень носового дихання. Розглядаються проблеми підвищення достовірності даних функціональної діагностики з урахуванням індивідуальної фізіологічної та анатомічної варіабельності.
Keywords: інтелектуальні технології; функціональна медична діагностика; функція носового дихання