Інтелектуальна система “ЛогоТрек” для підтримки логопедичної практики та персоналізованого навчання - Лавська, В. В. (My University, 2025)
Мета роботи – розробити інтелектуальну систему «ЛогоТрек» для підтримки логопедичної практики, яка дозволяє автоматично аналізувати мовлення, відстежувати динаміку прогресу пацієнтів і генерувати індивідуалізовані навчальні рекомендації. Методи дослідження – аналіз предметної галузі логопедії, огляд сучасних цифрових інструментів, методи машинного навчання для обробки аудіо-даних, технології розпізнавання мовлення, методи побудови баз даних та архітектурне проєктування програмних систем. Досліджено можливості застосування інтелектуальних систем для підтримки логопедичної практики. Запропоновано та реалізовано інтелектуальну систему «ЛогоТрек», яка поєднує можливості автоматичного аналізу мовлення, моніторингу прогресу пацієнтів та генерації персоналізованих рекомендацій. Система передбачає використання методів машинного навчання, обробки аудіо-даних, інтеграцію бази даних для збереження результатів та можливість створення індивідуалізованих звітів.
Keywords: логопедія; мовлення; мовленнєва терапія; персоналізоване навчання; розпізнавання мовлення