Управлінська компетентність як складова частина професійної компетентності завідувача кафедри закладу вищої освіти - Грохова, Г. П. (ХНТУСГ, 2020)
Управління навчальним процесом кафедри передбачає логічну зміну етапів, яка характеризується тісним зв’язком етапів, які змінюють один одного. Специфіка навчального процесу полягає в опосередкованості впливу на людину (студента, учня), регулюванні умов його розвитку. Така діяльність педагога вимагає високого рівня управлінської компетентності, яка проявляється у готовності до вирішення педагогічних завдань й здійснення управління навчально-виховним процесом.
Keywords: Професійна компетентність; завідувач кафедрою; заклад вищої освіти