Система розумного будинку з керуванням засобами IoT технологій - Потопа, В. О. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка системи керування розумним будинком засобами IoT технологій. В ході виконання кваліфікаційної роботи було досліджено методи та технології IoT для реалізації систем розумного будинку, які забезпечують автоматизоване керування пристроями і ресурсами. Значну увагу приділено інтеграції датчиків і контролерів, що дозволяє підвищити ефективність використання енергії та комфорту для користувачів. Аналізуються техніки взаємодії між пристроями, а також методи захисту даних, важливих для безпеки користувачів. У результаті визначено основні принципи побудови системи розумного будинку з використанням IoT, враховуючи специфіку умов і налаштувань. Розроблено програмну реалізацію системи розумного будинку, що містить мікроконтролер Arduino UNO, Ethernet Shield 5100, mq-2, PIR-датчик, DS18B20 датчик температури за допомогою мови програмування С++. Telegram–бот та веб–застосунок розроблено мовами HTML, PHP, JAVASCRIPT, CSS для відображення та керування системою.
Keywords: розумний будинок; ethernet; мікроконтролер