Метод структурного стеганографічного перетворення для підвищення пропускної здатності прихованого каналу передачі даних - Бараннік, Д. В. (My University, 2024)
У дисертаційній роботі вирішена науково-прикладна задача, яка полягає в підвищенні швидкості прихованого у кодованому відеопотоці каналу передачі вбудованих повідомлень для заданих властивостей відеосервісів з використанням бортових інфокомунікаційних систем. Розроблено технологію диференційного стеганокомпресійного кодування послідовності відеосегментів в залежності від рівня їх інформативності за структурно-семантичним змістом. Технлогічним ядром є створений метод змішаного стеганокомпресійного кодування в форматованому стегано поліадичному базисі на основі врахування допустимої для скорочення кількості просторової позиційно-комбінаторної надмірності. In the dissertation, a scientific and applied problem is solved , which consists in increasing the speed of the embedded message transmission channel hidden in the coded video stream for the given properties of video services using on-board information communication systems. The technology of differential steganocompression coding of a sequence of video segments has been developed, depending on the level of their informativeness in terms of structural and semantic content. The technological core is the created method of mixed stegano-compression coding in a formatted stegano-polyadic basis based on taking into account the amount of spatial positional-combinatorial redundancy permissible for reduction.
Keywords: безпілотний літальний апарат (БПЛА); пропускна здатність; біометрична аутентифікація; стеганографічні системи; стеганокомпресійне кодування; стиснення відеозображень; динамічна модель; кодер з ДКП; позиційно поліадичне кодування; unmanned aerial vehicle (UAV); biometric authentication; steganographic system; steganocompression coding; image compression; dynamic model; DCT-based coders; positional-polyadic coding