Виділення реляційних залежностей бізнес-процесу на основі аналізу його логу - Левикін, В. М.; Чала, О. В. (My University, 2016)
Виконано структуризацію об’єктів бізнес-процесу з урахуванням інформації про такі об’єкти в журналі реєстрації подій процесу. Запропоновано метод виділення реляційної складової знань бізнес-процесу шляхом аналізу його логу (журналу реєстрації подій). Метод передбачає виявлення залежностей на рівнях об’єктів процесу, атрибутів об’єктів та значень атрибутів. В практичному аспекті метод забезпечує можливості формалізації та подальшого включення в модель елементів персональних знань виконавців, у відповідності до яких було змінено хід виконання процесу, після чого ці зміни зафіксовано в журналі. Structuring log information about business processes objects is made. The method of selecting the relational links between the objects of the business process by analyzing his journal suggested. The method involves identifying dependencies on process-level objects, object attributes and attribute values. In the practical aspect, the method makes it possible to find and include in the model the elements of personal knowledge of performers, which were used to change the process while it is running, and then recorded in the log.
Keywords: знання-ємний бізнес-процес; інтелектуальний аналіз процесів; процесне управління