Застосунок для проведення онлайн-аукціону із використанням технології блокчейн - Сидоров, Д. В. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є створення децентралізованої платформи для проведення онлайн-аукціонів; забезпечення можливості авторизуватися через криптогаманець, створювати лоти, переглядати їх, брати участь у торгах. У ході виконання кваліфікаційної роботи було розроблено децентралізовану веб-платформу для проведення онлайн-аукціонів з використанням технології блокчейн та смарт-контрактів Ethereum. Реалізоване рішення поєднує в собі фронтенд на базі React, бекенд-частину на Node.js та смарт-контракт, розроблений на Solidity. Фронтенд-частина слугує для взаємодії з користувачем, бекенд – для авторизації, зберігання даних та взаємодії зі смарт-контрактом, а смарт-контракт – логіка проведення торгів та транзакції. Авторизація відбувається через підпис повідомлення за допомоги криптографічного гаманця MetaMask. Усі транзакції фіксуються на блокчейні, що гарантує прозорість процесу торгів, незмінність даних та безпеку взаємодії між користувачами. Розроблена система була протестована та за результатами є повністю працездатною.
Application for Conducting an Online Auction Using the Blockchain Technology
Keywords: блокчейн; смарт-контракт; аукціон; MetaMask; Solidity