Пристрій для тестування респіраторних порушень нюху - Аврунін, О. Г.; Журавльов, А. С.; Шушляпіна, Н. О.; Носова, Я. В.; Фарук, Х. І. С. (My University, 2015)
Пристрій для тестування респіраторних порушень нюху, який містить послідовно з'єднані дихальну маску, датчик різниці тиску потоку повітря і мундштук, зворотний клапан, датчик витрати повітря, які з'єднані з повітряним отвором дихальної маски, виходи датчика різниці тиску потоку повітря та датчика витрати повітря відповідно з'єднані з першим та другим входами аналого-цифрового перетворювача, перший вихід та третій вхід якого відповідно з'єднані з входом та виходом ПЕОМ, який відрізняється тим, що додатково вводиться одоривекторний блок, який містить циліндричний перехідник з радіальними отворами та внутрішнім різьбовим отвором і перпендикулярно розташованим до цього отвору фланцем з внутрішнім отвором, розташовану всередині циліндричного перехідника на різьбовому кріпленні втулку з кільцевим колектором з отворами, гвинт та шайбу, при цьому на внутрішньому виході втулки гвинтом, за допомогою шайби з осьовими отворами і ущільнювальними зовнішнім та внутрішнім пасками відповідно, фіксується носій одоривектора, а обойма розташована з зовнішньої сторони циліндричного перехідника, який встановлений до повітряного входу датчика витрати повітря.
Keywords: респіраторні порушення; порушення нюху