Система розпізнавання обличчя з використанням згорткових нейронних мереж - Куренко, В. О. (My University, 2023)
Метою кваліфікаційної роботи є реалізація системи розпізнавання обличчя з використанням згорткових нейронних мереж. У ході виконання кваліфікаційної роботи було проаналізовано методи розпізнавання обличчя та засоби розробки систем комп’ютерного зору. Було оглянуто методи класифікації даних та принцип роботи згорткових нейронних мереж. Було розроблено систему розпізнавання обличчя з використанням згорткових нейронних мереж, яка була успішно протестована. Об’єктом дослідження є процес обробки зображення в системах комп’ютерного зору. Предметом дослідження є обробка зображення в системах розпізнавання обличчя. та Розроблене рішення може бути використано в системах контролю доступу відвідуваності, наприклад у домашніх господартствах чи невеликих підприємствах.
Keywords: комп'ютерний зір; розпізнавання обличчя; ідентифікація особи; аутентифікація особи; верифікація особи