Державна політика України у сфері охорони праці: вплив правових стандартів ЄС - Івчук, Ю. Ю. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2015)
У статті автором досліджена міжнародна нормативно-правова політика європейських країн у галузі охорони праці. Проаналізовані ключові нормативні акти. Висловлена думка щодо можливості імплементації зазначених актів до вітчизняного законодавства з метою вдосконалення політики охорони праці в Україні. // In the article, the international regulatory policy of European countries in the field of occupational safety is investigated by the author. The key normative acts are analyzed. The opinion on the possibility of implementing these acts to domestic legislation is expressed in order to improve the labor protection policy in Ukraine.
Keywords: охорона праці; конвенція; працівник; роботодавець; міжнародні стандарти; labor protection; convention; employee; employer; international standards