Повноваження органів місцевого самоврядування в Австрії - Кащишин, М. А. (My University, 2018)
Стаття присвячена питанню законодавчого закріплення повноважень органів місцевого самоврядування в Австрії. У статті висвітлюються характеристики нормативної організації місцевого самоврядування в Австрії та здійснюється порівняння з Українським досвідом. У статті характеризуються механізми організації місцевого самоврядування в Австрії та пропозиції запозичення для України позитивного зарубіжного досвіду. // The article is devoted to the issue of legislative consolidation of powers of local self-government bodies in Austria. The article highlights the characteristics of the normative organization of local self-government in Austria and a comparison with Ukrainian experience. The article describes the mechanisms of organization of local self-government in Austria and borrowing proposals for Ukraine positive foreign experience.
Keywords: органи місцевого самоврядування; місцеве самоврядування; повноваження органів місцевого самоврядування в Австрії; повноваження органів місцевого самоврядування зарубіжних країн; local self-government bodies; local self-government; powers of local self-government bodies in Austria; powers of local self-government bodies of foreign countries