Технології обміну даними в інфраструктурі Smart-city - Панченко, О. О. (My University, 2022)
Мета роботи – дослідження та впровадження smart-технологій для розбудови інфраструктури сучасних міст. Об’єкт дослідження – процеси урбанізації та смартизації інфраструктурних систем в сучасних містах. Предмет дослідження – технології обміну даними в інфраструктурі міста для реалізації концепції smart-city. У роботі були проаналізовані чинники та наслідки впровадження smart-технологій у фізичну інфраструктуру для визначення їх впливу на життєзабезпечення міста за сферами використання, а також особливостей запровадження таких технологій містами України. Побудовано структурну схему інтелектуальної системи освітлення та загальний алгоритм її роботи. Також змодельована та розроблена інтелектуальна система освітлення та описані технології обміну даними на її прикладі.
Keywords: цифровізація; інфраструктура Smart-city; smart-city; технологічні процеси